Laden Bijeenkomsten

« Alle Bijeenkomsten

  • Dit bijeenkomst is voorbij.

Wereldzeiler Luc Overtoom: ‘Je kunt de wind niet veranderen, wel de stand van de zeilen’.

22 april 2022 - 19:30 - 22:30

Op vrijdagavond 22 april 2022 van 19.30-22.30 uur is in Raadhuis Vleuten een speciale avond met wereld zeiler Luc Overtoom. Luc Overtoom (1950) maakte zijn jongensdroom waar, door na het overlijden van zijn vrouw Trudy, om de wereld te zeilen. Zij hadden deze reis samen gepland maar het lot bepaalde anders. Hij maakte er, in samenwerking met het VUmc Cancer Center Amsterdam, een internationaal fundraising project van. Dit boek beschrijft zijn persoonlijke verhaal over hoe om te gaan met het gemis en de rouw en hoe je de draad weer kunt oppakken door je dromen te realiseren en het avontuur op te zoeken.

De titel van zijn boek verwijst naar het poëtische gezegde “Hij heeft de zeven zeeën bevaren”, hij is overal geweest. In de beschrijving van deze fascinerende wereldomzeiling, met beelden van oogverblindende tropische eilanden, de atollen van de Pacific en daarbij stormen en weerbarstige douanebeambten trotserend, leeft hij 2 jaar op zijn zeilschip ‘Cardo’ samen met in totaal 36 verschillende opstappers. Zijn verhaal biedt naast een mooi avontuur ook troost en leert ons hoe je vanuit veerkracht in voor- en tegenspoed kunt leven.

Luc ’s motto: ‘Je kunt de wind niet veranderen, wel de stand van de zeilen’.

Een inspirerende avond voor mensen die van reizen, avontuur en mooie beelden houden. Maar ook een inspirerend verhaal over keuzes in het leven waar het echt om gaat. 

Vanaf 19.30 uur staat de koffie/thee voor u klaar en het programma start stipt op tijd om 20.00 uur

Bestel uw ticket: 10,00 euro

Gegevens

Datum:
22 april 2022
Tijd:
19:30 - 22:30
Bijeenkomst Categorie:
Site:
www.raadhuisvleuten.nl

Locatie

Raadhuis Vleuten
Pastoor Ohllaan 39
Vleuten,

Organisator

Raadhuis Vleuten