Laden Bijeenkomsten

« Alle Bijeenkomsten

  • Dit bijeenkomst is voorbij.

13e editie Raadhuis DOCS: ‘0,03 seconde’ (UITVERKOCHT)

16 februari 2020 - 14:00 - 17:30

Op zondagmiddag 16 februari draait alweer de 13e editie van Raadhuis DOCS: ‘0,03 seconde’ in Raadhuis Vleuten in aanwezigheid van regisseur Suzanne Raes.

“Schitterend zwemdrama, Raes laat zien dat het drama in de topsport meer behelst dan alleen winst of verlies.” ★★★★. – De  Volkskrant

“Schitterende beelden van atletische zwemmers, hun afzien en de grenzeloze toewijding, voor die ene race”.★★★★★ Utrechtse Sportkrant

Synopsis:
0,03 seconde geeft een indringende inkijk in de wereld van topsport, waarin talent, gedrevenheid en afzien alles betekenen, maar geen enkele garantie op succes bieden. De internationale concurrentie is gigantisch. De verschillen zijn miniem, de gevolgen enorm. Net wel betekent eeuwige roem, net niet een roemloze afgang. Wat betekent het alles te geven voor dat ene moment? Wat doet het met je als je slaagt? En wat als het niet lukt je ambities waar te maken?

Regisseur Suzanne Raes volgt de topzwemmers Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Sharon van Rouwendaal, Sebastiaan Verschuren en Ferry Weertman van de voorbereidingen op de Olympische Spelen 2016 tot en met die ene, beslissende race. Jarenlang trainen ze ieder op hun manier zes dagen per week, kilometers per dag met Rio als stip aan de horizon. Ze worden bijgestaan door zeer diverse coaches: een Spartaanse driller, een rekenmeester en een gedreven vriend.

De afloop is bekend. Het keiharde trainen wordt op de Spelen niet beloond met successen in het zwembad. Zelfs voormalig Olympisch kampioene Ranomi behaalt geen medaille. Maar terwijl de verliezers hun wonden likken, zorgen Sharon en Ferry bij het strand van Copacabana op de valreep voor een adembenemende prestatie. Bij het openwaterzwemmen behalen zij beiden goud. Een overweldigende finale, waarin winnen en verliezen, vreugde en verdriet, vervulling en leegte dicht bij elkaar blijken te liggen.

Vanaf 14.00 uur staat de koffie/thee voor u klaar en het programma start stipt op tijd om 14.30 uur. Na afloop van de documentaire is gelegenheid om vragen te stellen aan de regisseur en drinken we gezellig een afsluitend drankje met elkaar. We eindigen ca. rond 17.30 uur.

Bestel uw Ticket: 10,00 euro

Gegevens

Datum:
16 februari 2020
Tijd:
14:00 - 17:30
Bijeenkomst Categorie:
Site:
www.raadhuisvleuten.nl

Locatie

Raadhuis Vleuten
Pastoor Ohllaan 39
Vleuten,

Organisator

Raadhuis Vleuten