Laden Bijeenkomsten

« Alle Bijeenkomsten

  • Dit bijeenkomst is voorbij.

Raadhuis DOCS: 2 korte documentaires: ‘Old Passioned’ en ‘Cheek to Cheek’

16 december 2018 - 14:00 - 17:00

Op zondagmiddag 16 december 2018 van 14.00-17.00 uur staan twee korte documentaire gepland: Old Passioned en Cheek to Cheek.

In de eerste documentaire Cheek to Cheek van Malou Wagenmaker en Bo van der Meer zwieren vier bijzondere ouderen voorbij. Zo is er Nellie (94), die door een val gedwongen met een rollator moet lopen, maar inmiddels is deze haar favoriete danspartner geworden. Carel (91), muzikant in hart en nieren, vergeet de stilte thuis wanneer hij de Hollandse meezingers van vroeger op zijn keyboard speelt. De topfitte Suze (92) snelt haar leeftijdsgenoten voorbij, zowel op de fiets als met de polonaise. René’s (85) geheugen werkt niet meer zo goed als vroeger, maar zodra hij muziek van James Brown hoort, komen herinneringen naar boven. Dankzij de magische beleving van Het Danspaleis en een intiem kijkje bij de mensen thuis, komt in Cheek to Cheek zowel de kwetsbaarheid als de kracht van ouder worden naar voren.

De tweede documentaire is Old Passioned van filmmaker Hans den Hartog. Een documentaire over het geheim van gepassioneerde ouderen. Wat maakt ze zo vitaal? Wat is nu bepalend voor die passie en energie op latere leeftijd?.Een prachtig portret van verschillende ouderen die vertellen wat hun geheim is en waarom ze met twee benen nog in de maatschappij staanThema’s als “nooit te oud”, “durf je te laten zien” “blijf weerbaar” en “zelfvertrouwen” passeren de revue.  Wat is hun geheim om zo fit, actief en ogenschijnlijk gelukkig te zijn? Hoe gaan ze om met tegenslagen in hun leven en welke boodschap hebben ze naar de almaar groter groeiende groep ouderen? Voor alle leeftijden een boeiende documentaire van de Vleutense Filmmaker. Zie ook OLDPASSIONEDdefilm.nl

Malou Wagenmaker, Bo van der Meer, Hans den Hartog en actrice Marianne (de zwemkampioene uit de film Old Passioned) zullen zelf aanwezig zijn om hun films en ervaring toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Vanaf 14.00 uur staat de koffie/thee voor u klaar en de documentaire start stipt op tijd om 14.30 uur.

[Bestel nu uw ticket (€10,00)]

Gegevens

Datum:
16 december 2018
Tijd:
14:00 - 17:00

Locatie

Raadhuis Vleuten
Pastoor Ohllaan 39
Vleuten,

Organisator

Raadhuis Vleuten