Laden Bijeenkomsten

« Alle Bijeenkomsten

  • Dit bijeenkomst is voorbij.

De unieke natuur van Patagonie, Falklands en Paaseiland

9 juni 2017 - 19:30 - 22:30

Gratis

Op vrijdagavond 9 juni 2017 is er een speciale avond over de unieke natuur van Patagonie, Falklands en Paaseiland,  een lezing over vogels maar ook over natuur en cultuur.

In het zuiden van Zuid-Amerika ligt Patagonië, een desolaat landschap dat zich uitstrekt van de grillige pieken van de Torres del Paine in Chili tot de eindeloze pampa’s van Argentinië. Na een beeldbezoek aan het zuiden van Chili en Argentinië, waar onder andere het schiereiland Valdez wordt bezocht, ´vliegen´ we ook nog 600 km oostwaarts naar Stanley, de hoofdstad van de Falklands. Van daaruit wordt een bezoek gebracht aan verschillende eilanden van de archipel. We bezoeken pinguïnkolonies, bekijken reusachtige zeeolifanten en maken kennis met de brutale “Johnny Rook”, een nogal nieuwsgierige en brutale roofvogelsoort.
Tenslotte maken we nog een ‘vlucht’, ditmaal naar een van de meest afgelegen eilanden van de wereld: Paaseiland. Niet veel vogels, maar wel een rijke cultuur’.

De spreker van de avond is Jack Folkers, wereldreiziger, fotograaf, natuurliefhebber die zijn rijke kennis over de natuur, vogels en cultuur zal delen met ons. Tijdens de avond is er ook gelegenheid om vragen te stellen aan Jack over de zijn bijzondere werk en ervaringen.

Er zijn maximaal 50 plaatsen beschikbaar per bijeenkomst. Inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding en we hanteren het principe vol=vol. Dus als je erbij wilt zijn, geef je dan z.s.m. op per email en dan is je plek gereserveerd.

Gegevens

Datum:
9 juni 2017
Tijd:
19:30 - 22:30
Kosten:
Gratis
Bijeenkomst Categorie:

Locatie

Raadhuis Vleuten
Pastoor Ohllaan 39
Vleuten,
+ Google Maps

Organisator

Raadhuis Vleuten